E-bike steeds populairder onder schoolgaande jongeren
Gepubliceerd op 1 oktober 2016

E-bike steeds populairder onder schoolgaande jongeren

Steeds meer scholieren pakken de e-bike in plaats van het OV.

E-bikes worden steeds populairder onder jongeren. Scholieren kiezen steeds vaker een e-bike om grote afstanden naar school te overbruggen. Zeker in provincies waar jongeren dagelijks een grote afstand naar school moeten fietsen is de e-bike een goed alternatief voor het openbaar vervoer.

De e-bike is een goed alternatief voor het openbaar vervoer. In sommige provincies moeten scholieren een grote afstand overbruggen, een e-bike kan dan een uitkomst bieden. Ten opzichte van een scooter of brommer is de e-bike een stuk zuiniger. Dure brandstof is overbodig en een verzekering is niet duur. Het onderhoud van een e-bike is beperkt. Nog een voordeel: het dragen van een helm is niet verplicht.

E-bikes zijn hip
Vooral 60-plussers waren voorheen te zien op e-bikes, maar dat is tegenwoordig wel anders. Steeds meer e-bikes worden ontworpen voor de jongere doelgroep. E-bikes worden steeds robuuster, met stevige spatborden, een gesloten kettingkast en bedrading niet netjes is weggewerkt. Voor jongeren die ver moeten fietsen, is dat uiteraard, naast de extra snelheid, van groot belang!

Bron: ANWB Fietsselect