Motoren: voor de juiste ondersteuning

Motoren: voor de juiste ondersteuning

De motor en de accu zijn de meest belangrijke onderdelen van een e-bike. Voyage biedt verschillende motoren aan die passen bij de wens van de klant. 

  • Voorwielmotor: Geschikt voor woon- werkverkeer
  • Middenmotor: Geschikt voor woon-werkverkeer, toeren en in heuvelachtig gebied
  • Achterwielmotor: Voor e-MTB’s, vouwfietsen en recreatieve fietsen.
Lees verder  

Voyage accu's

Voyage accu's

De accu is het hart van de e-bike. Zonder accu geen ondersteuning. Voyage biedt accu's met verschillende capaciteiten aan. Hoe meer capaciteit, hoe verder je kan fietsen op één acculading. Voor kleine fietstochten is een accu met minder capaciteit voldoende, voor de echte afstand fietser is een accu met meer capaciteit een vereiste.

Lees verder  

Verlichting

Verlichting

Fietsverlichting is belangrijk om verantwoord de weg op te gaan in het donker. Voyage E-bikes werkt hiervoor samen met Spanninga. Het Nederlandse merk ontwikkelt al sinds 1933 fietsverlichting. Met deze ervaring worden Voyage E-bikes voorzien van exclusieve, vernieuwende en hoogwaardige verlichting. Onze fietsen worden geleverd met Spanninga voor- en achterlampen. Met Voyage gaat u dus veilig de weg op.

Lees verder  

Versnellingen

Versnellingen

Versnellingen zijn belangrijk voor een E-bike. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar om de rij-ervaring volledig te personaliseren. Zo fietst u heuvel op, heuvel af; wind mee, wind tegen altijd in de juiste stand. Onze modellen worden geleverd met de bekende schakelsystemen: Shimano Nexus of NuVinci. Deze schakelen soepel en zijn onderhoudsvriendelijk. Ook zijn er modellen met een derailleur beschikbaar voor de liefhebber.

Lees verder  

Remsystemen

Remsystemen

Veiligheid staat voorop bij Voyage. Naast goede zichtbaarheid zijn de remmen cruciaal voor een veilige comfortabele rit. Onze e-bikes worden daarom altijd voorzien van remmen die voldoen aan de nationale veiligheidseisen. Voor onze premium modellen gaan we een stap verder: hydraulische remmen van Magura.
Lees verder  

Smart Motion

Smart Motion

Voyage heeft een grote R&D-afdeling die permanent onderzoek doet naar de beste rij-ervaring. De middenmotor geldt als het meest comfortabele systeem volgens de vakpers. Voor onze voorwielmotor hebben wij “Smarkt Motion” ontwikkeld. Het gevoel van een middenmotor… ontwikkeld voor een voorwielmotor! Zo heeft u het comfort van een middenmotor met een voorwielmotor, aangestuurd door Smart Motion. Zonder dat u de hoofdprijs betaalt.

Lees verder  

Onderhoud van de E-bike

Onderhoud van de E-bike

Om uw Voyage E-bike in perfecte staat te houden, is het verstandig regelmatig onderhoud te laten plegen door een specialist. Er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt doen, zoals:

  • De banden regelmatig oppompen
  • De e-bike schoonmaken
  • De e-bike stallen op een droge plek
Lees verder  

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Voyage e-bikes worden maximaal ondersteund tot 25 kilometer per uur. Op een normale fiets is de gemiddelde snelheid 15 kilometer per uur, een behoorlijk verschil dus. Fietst u harder dan 25 kilometer per uur, dan stopt de ondersteuning. Onze e-bikes vallen onder de categorie 'reguliere e-bikes'. U kunt dus zorgeloos fietsen. Zonder helm of blauw nummerbord. U heeft ook geen rijbewijs of speciale verzekering nodig om op onze e-bikes te stappen. Er geldt bovendien geen leeftijdsbeperking voor onze e-bikes. Kortom: Voyage is voor iedereen!