Versnellingen

Versnellingen

Shimano of NuVinci?

Versnellingen zijn belangrijk voor een E-bike. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar om de rij-ervaring volledig te personaliseren. Zo fietst u heuvel op, heuvel af; wind mee, wind tegen altijd in de juiste stand. Onze modellen worden geleverd met de bekende schakelsystemen: Shimano Nexus of NuVinci. Deze schakelen soepel en zijn onderhoudsvriendelijk. Ook zijn er modellen met een derailleur beschikbaar voor de liefhebber.

Shimano Nexus versnellingen

Voor fietsen in de stad of naar het werk zijn 7 of 8 versnellingen ruim voldoende. Voyage fietsen worden geleverd met 7 of 8 Shimano Nexus versnellingen. Bij het wegfietsen kun je gebruik maken van de lichte versnellingen en vervolgens opschakelen naar de zwaardere versnellingen.

Voyage e-bikes worden standaard geleverd met een gesloten naaf, zodat de fiets in goede conditie blijft en weinig onderhoud nodig heeft. Shimano Nexus staat voor kwaliteit en dat is voor de gebruiker goed te merken. Een nadeel van het Shimano systeem, is dat je niet door kan trappen tijdens het schakelen. Wie graag wil schakelen en doortrappen tegelijk, komt uit bij het systeem van NuVinci.

NuVinci

De unieke versnellingsnaven van NuVinci geven je de mogelijkheid om de overbrengingsverhouding tussen de pedalen en het achterwiel in een continue beweging te veranderen. Door een klein beetje aan de draaischakelaar te draaien, wordt het versnellingsniveau traploos aangepast. Dit gaat heel gemakkelijk en comfortabel. Het maakt niet uit of je staat te wachten bij het stoplicht of de pedalen vol belast: NuVinci past zich moeiteloos aan op Voyage E-bikes.

De belangrijkste kenmerken van NuVinci

Traploos schakelen
Moeiteloos schakelen, zelfs onder belasting
Groter versnellingsbereik dan veel conventionele schakelsystemen